Laatste Nieuws

Ontdek het ondergrondse Luxemburg

De spectaculaire Bock-Kazematten bie­den geschiedenis die je kunt aanraken! Deze ondergrondse vestingbolwerken staan sinds 1994 op de UNESCO-wereld- erfgoedlijst en behoren tot de absolute hoogtepunten van een bezoek aan de stad Luxemburg.

De Kazematten en de historische Luxem­burgse binnenstad genieten wereldfaam. In de loop der jaren bezochten ook Keizer Joseph II., Napoleon Bonaparte en Prins Hendrik van Nederland het indrukwek­kende gangenstelsel, waar ooit duizenden soldaten hun vaderlandse plicht vervulden. De Kazematten werden in 1933 voor het grote publiek geopend en inmiddels zijn “s werelds langste Kazematten” de be­langrijkste attractie van de hoofdstad, met meer dan 100.000 bezoekers per jaar.

De Kazematten werden in de 17e eeuw tijdens de Spaanse heerschappij aangelegd in de Bock-rots, de bakermat van de stad Luxemburg, en één eeuw later verder uitgebouwd. Volgens het verhaal herberg­den de Kazematten zelfs een kanongieterij waar onder andere een reuze-kanon werd gemaakt. Geschiedenis is hier echt span­nend, en wel voor alle leeftijden.

De 60 meter lange hoofdgang met zijn pit­toreske ontsnappingsgrotten spreekt tot de verbeelding van iedere bezoeker.

Bewon­der ook de 42meter diepe schacht van de bron van Melusina, die met ongeëvenaard geduld in de rotsen is uitgehouwen, en geniet vanuit de brede schietgaten van een schitterend uitzicht over het oudste gedeelte van de stad. Meer informatie over de Bock-Kazematten vind je in het downloadcenter van het Luxemburg City Tourist Office en op facebook

De Bock-Kazematten zijn t/m 5 nov. dagelijks van 10 tot 17.30 uur geopend, en vanaf 1 april t/m 30 september zelfs tot 20.30 uur. Boek nu een rondleiding via het Luxemburg City Tourist Office op www.lcto.lu/de 

Verschijnt 10x per jaar
Jaarabonnement: € 9,90
Redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Advertenties: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 072 5715013

2017 is een kroonjaar voor Koning Willem-Alexander. Op 27 april wordt hij vijftig jaar en hoort dan bij de doelgroep van dit magazine. In zijn toespraak tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie begin dit jaar, op het Koninklijk Paleis in Amsterdam sprak hij het nog uit. “Ik ben niet bang om Abraham te ontmoeten.” Koning Willem-Alexander verheugt zichzelf op deze bijzondere dag en is van mening dat het leven begint bij vijftig en dat is tegenwoordig het nieuwe dertig. Hij nodigt honderd vijftig jarigen uit om samen met hem en Koningin Maxima zijn vijftigste verjaardag te vieren tijdens een feestelijk diner. Dat plaatsvindt op vrijdagavond 28 april in het Koninklijk Paleis in Amsterdam, voorwaarde is wel dat de genodigden ook een kroonjaar vieren op 27 april. Lees het artikel over Koning Willem Alexander in de april editie van Vijftig+ Magazine

Stanley Burleson: "Het verbaast mij dagelijks dat ik al vijftig jaar ben. Het gaat allemaal zo snel. De tijd mag van mij eigenlijk wel wat langzamer gaan. Dat komt ook doordat ik een druk en zinvol leven heb. En dat is wel weer een goed teken. Als je je verveelt dan gaat de tijd erg langzaam en daar heb ik gelukkig geen last van. Ik vind het geestelijk ouder worden heerlijk. Ik word rustiger en ik ben zekerder van mijzelf. Ik maak mij minder druk om wat anderen van mij denken. Ik heb mijn leven beter onder controle en wat ik doe vind ik leuk. Ik moet niet meer zoveel en ben sneller tevreden.” Lees het interview met Stanley in de maart editie van Vijftig+ Magazine. 

 ----------------------------------------
 
Heeft u iets te koop? 
Of bent u op zoek naar iemand? Plaats een gratis 'Kijkertje' in de komende editie van Vijftig+ Magazine (alleen voor particulieren) 

kijkertje plaatsen

twitter logo