Laatste Nieuws

Osnabrück en Münster, een verrassende mix van moderniteit en traditie

СНПЧ А7 Самара, обзоры принтеров и МФУ

Osnabrück en Münster ademen samen een eeuwenlange geschiedenis uit. In 1648 vond hier de bezegeling van het einde van de tachtigjarige oorlog plaats. Een tip: bezoek de vredeszalen van de beide stadhuizen voor meer informatie over deze belangrijke historische gebeurtenis. Combineer dit dan met het tegenwoordige bruisende culturele leven, de vele culinaire hoogtepunten en de chique winkels. Deze mooie variëteit zorgt ervoor dat Osnabrück en Münster het ideale decor zijn voor een inspirerende citytrip. Das Leben is schön!

(foto's copyright, tekst Mirjam Preusterink)

In de februari editie van Vijftig+ Magazine leest u ondermeer over de betoverende stad Osnabrück en het stijlvolle Münster. We geven u alvast een kleine indruk van de charmes van deze 2 steden! 

Osnabrück, betoverend oud en opwindend jong

De Amerikaanse architect Daniel Libeskind creëert wereldwijd gebouwen om te voorkomen dat onze geschiedenis wordt vergeten. Dat was ook zijn streven bij het ontwerpen van het Felix-Nussbaum-Haus in Osnabrück. Dit spectaculaire gebouw toont het leven en werk van de in 1944 in Auschwitz vermoorde Joodse kunstenaar Felix Nussbaum. Alleen al de eigenzinnige architectuur van het museum roept de bezoekers op zich te verdiepen in het lot van Nussbaum. Het pand bevindt zich in de binnenstad en is uitermate geschikt als uitgangspunt voor een wandeling door de historische binnenstad.

 

Münster, stijlvol en rijk aan cultuur

Het straatbeeld van deze stad met allure wordt bepaald door de klassieke gevels van de koopmanshuizen met hun stijlvolle overdekte galarijen en arcades. Hierdoor kan er met regen altijd droog gewinkeld en genoten worden van de chique modezaken. De shop-a-holics kunnen hier gegarandeerd hun hart ophalen. Münster is een stad met contrasten, blinkende nieuwe hightech bouwwerken staan schouder aan schouder met historische gebouwen. Ondanks dat deze Hanze stad al 1200 jaar oud is heerst er een verrassend jong en dynamisch stadsleven, dit wordt vooral veroorzaakt door de kleurrijke stroom van 60.000 studenten. Zij maken veelvuldig gebruik van de fiets, een uitstekend transportmiddel, want deze sfeervolle groene stad staat bekend als de fietsvriendelijkste stad van Duitsland. Wanneer je dan om je heen kijkt lijkt het net of je in de Duitse televisie serie Tatort bent beland. Regelmatig zijn hier opnames van deze populaire tv-serie.

Lees meer over Osnabrück en Münster in Vijftig+ Magazine! 

Verschijnt 10x per jaar
Jaarabonnement: € 9,90
Redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Advertenties: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 072 5715013

2017 is een kroonjaar voor Koning Willem-Alexander. Op 27 april wordt hij vijftig jaar en hoort dan bij de doelgroep van dit magazine. In zijn toespraak tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie begin dit jaar, op het Koninklijk Paleis in Amsterdam sprak hij het nog uit. “Ik ben niet bang om Abraham te ontmoeten.” Koning Willem-Alexander verheugt zichzelf op deze bijzondere dag en is van mening dat het leven begint bij vijftig en dat is tegenwoordig het nieuwe dertig. Hij nodigt honderd vijftig jarigen uit om samen met hem en Koningin Maxima zijn vijftigste verjaardag te vieren tijdens een feestelijk diner. Dat plaatsvindt op vrijdagavond 28 april in het Koninklijk Paleis in Amsterdam, voorwaarde is wel dat de genodigden ook een kroonjaar vieren op 27 april. Lees het artikel over Koning Willem Alexander in de april editie van Vijftig+ Magazine

Stanley Burleson: "Het verbaast mij dagelijks dat ik al vijftig jaar ben. Het gaat allemaal zo snel. De tijd mag van mij eigenlijk wel wat langzamer gaan. Dat komt ook doordat ik een druk en zinvol leven heb. En dat is wel weer een goed teken. Als je je verveelt dan gaat de tijd erg langzaam en daar heb ik gelukkig geen last van. Ik vind het geestelijk ouder worden heerlijk. Ik word rustiger en ik ben zekerder van mijzelf. Ik maak mij minder druk om wat anderen van mij denken. Ik heb mijn leven beter onder controle en wat ik doe vind ik leuk. Ik moet niet meer zoveel en ben sneller tevreden.” Lees het interview met Stanley in de maart editie van Vijftig+ Magazine. 

 ----------------------------------------
 
Heeft u iets te koop? 
Of bent u op zoek naar iemand? Plaats een gratis 'Kijkertje' in de komende editie van Vijftig+ Magazine (alleen voor particulieren) 

kijkertje plaatsen

twitter logo