Laatste Nieuws

Onderzoek:

СНПЧ А7 Самара, обзоры принтеров и МФУ

Weinig specifieke spaarvormen voor 50-plussers

Banken hebben weinig aandacht voor de oudere spaarders. Zo blijkt uit onderzoek van Spaarrentesvergelijken.net onder 50-plussers over sparen. Hierin geven ouderen aan dat er weinig spaarvormen zijn die inspelen op hun specifieke spaarbehoeften. Dat weerhoudt 50-plussers er overigens niet van te sparen. Zij zijn zelfs zeer actieve spaarders. 

Ook sparen na pensionering

Wie denkt dat ouderen na hun pensionering stoppen met sparen, heeft het helemaal mis. En dat terwijl economen veronderstellen dat gepensioneerden juist hun spaarcenten opsouperen en dus minder geld opzij zetten. Volgens het recente Limburgse onderzoek is dat onjuist. 50-plussers zijn juist zeer actieve spaarders. Nog meer dan jongeren.
Minder sparen naarmate de leeftijd stijgt
Vervolgens signaleert het Limburgse onderzoek dat het percentage fanatieke spaarders afneemt naarmate de leeftijd omhoog gaat. In de leeftijd van 51 tot 60 jaar spaart 80%. In de leeftijdscategorie van 61 tot 70 jaar legt 63% geld opzij en terwijl van de degenen die 70 jaar of ouder zijn 55% geld spaart.
Waar 50-plussers voor sparen
Ook is onderzocht wat de meest populaire spaardoelen van 50-plussers zijn. Uit het onderzoek komt naar voren dat de onverwachte uitgaven, zo’n 70%, het meest geliefde spaardoel van ouderen is. Op de tweede plaats (60%) staat sparen voor een specifieke aanschaf. Denk hierbij aan een auto of een boot. En tot slot sparen ouderen voor diverse andere zaken, zoals: aanvulling pensioen (28%), voor de (klein)kinderen en/of erfenis en het aflossen van de hypotheek (15%).
Sparen specifiek aankoop minder in trek
Naarmate de ouderen ouder worden, sparen zij volgens het onderzoek minder vaak voor de aanschaf van een specifiek artikel, het pensioen (want die is reeds ingegaan) en het aflossen van de hypotheek. Zij sparen dan voornamelijk voor onverwachte uitgaven en de (klein)kinderen. 

Verschijnt 10x per jaar
Jaarabonnement: € 9,90
Redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Advertenties: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 072 5715013

2017 is een kroonjaar voor Koning Willem-Alexander. Op 27 april wordt hij vijftig jaar en hoort dan bij de doelgroep van dit magazine. In zijn toespraak tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie begin dit jaar, op het Koninklijk Paleis in Amsterdam sprak hij het nog uit. “Ik ben niet bang om Abraham te ontmoeten.” Koning Willem-Alexander verheugt zichzelf op deze bijzondere dag en is van mening dat het leven begint bij vijftig en dat is tegenwoordig het nieuwe dertig. Hij nodigt honderd vijftig jarigen uit om samen met hem en Koningin Maxima zijn vijftigste verjaardag te vieren tijdens een feestelijk diner. Dat plaatsvindt op vrijdagavond 28 april in het Koninklijk Paleis in Amsterdam, voorwaarde is wel dat de genodigden ook een kroonjaar vieren op 27 april. Lees het artikel over Koning Willem Alexander in de april editie van Vijftig+ Magazine

Stanley Burleson: "Het verbaast mij dagelijks dat ik al vijftig jaar ben. Het gaat allemaal zo snel. De tijd mag van mij eigenlijk wel wat langzamer gaan. Dat komt ook doordat ik een druk en zinvol leven heb. En dat is wel weer een goed teken. Als je je verveelt dan gaat de tijd erg langzaam en daar heb ik gelukkig geen last van. Ik vind het geestelijk ouder worden heerlijk. Ik word rustiger en ik ben zekerder van mijzelf. Ik maak mij minder druk om wat anderen van mij denken. Ik heb mijn leven beter onder controle en wat ik doe vind ik leuk. Ik moet niet meer zoveel en ben sneller tevreden.” Lees het interview met Stanley in de maart editie van Vijftig+ Magazine. 

 ----------------------------------------
 
Heeft u iets te koop? 
Of bent u op zoek naar iemand? Plaats een gratis 'Kijkertje' in de komende editie van Vijftig+ Magazine (alleen voor particulieren) 

kijkertje plaatsen

twitter logo