Berichten
Optimaal genieten van het najaar? Laat je gehoor snel nakijken!
 
De herfst is het meest veelzijdige jaargetijde. De steeds wisselende weerbeelden en prachtige wolkenluchten nodigen je uit voor een wandeling door de kleurrijke bossen of een lang weekend in een vreemde stad. Tegelijkertijd is het najaar bij uitstek het seizoen om weer eens uitgebreid te tafelen met familie of in het café, onder het genot van een glas donkerzoet bockbier, bij te praten met vrienden. Een groep wilde ganzen vliegt laag over. In V-formatie spoeden ze zich naar het zuiden. Het klappende geluid van vleugelslagen en het karakteristieke gegak weerkaatsen door de vroege uiterwaarden.
 
Al schijnt de zon nog uitbundig, de natuur laat weten dat het najaar nu echt gaat beginnen. Zomerbries en zonnebrand maken plaats voor onstuimige buien en stevige stormwind. De bladeren aan de bomen kleuren van groen naar geel en van rood naar bruin, om tenslotte te eindigen als een veelkleurig vloerkleed op het bospad. Een prachtige tijd om er op te trekken dus.
 
Optimaal genieten
Het najaar, met al zijn geuren, kleuren en geluiden, heeft veel moois te bieden. Daar wil je dan ook optimaal van genieten. Daarom is het nu het moment om je gehoor na te laten kijken. Bij voorkeur door de beste audicien die je je kunt wensen: een HoorProfs vakaudicien. HoorProfs audiciens zijn kleinschalige, zelfstandige audicienbedrijven die kwaliteit, persoonlijke aandacht en vakkennis hoog in het vaandel hebben staan.
 
De beste kwaliteit
Niet elke audicien mag zich HoorProfs audicien noemen: de groep hanteert strenge kwaliteitseisen op het gebied van service. Een gehoormeting van een HoorProfs audicien gaat bijvoorbeeld een stuk verder dan die van veel andere audiciens. En dat kwaliteit meetbaar is, bewezen de CZ-verzekerden: zij waardeerden de dienstverlening van HoorProfs audiciens met een 8,9. Ook de Consumentenbond riep HoorProfs uit tot de beste audiciens van Nederland. Je gehoor is dus in goede handen bij een HoorProfs vakaudicien.
 
Altijd vergoeding
Omdat HoorProfs audiciens onafhankelijk zijn beschikken zij over een breed productaanbod. Daarbij hebben de HoorProfs audiciens afspraken met álle zorgverzekeraars. Dat betekent dat je bij een HoorProfs audicien áltijd in aanmerking komt voor een vergoeding van een hoortoestel – waar je ook verzekerd bent.
 
HoorProfs in de buurt
Wil je de dienstverlening van een HoorProfs vakaudicien zelf ervaren? Met zo’n 110 winkels verspreid over Nederland is er altijd wel eentje in de buurt. Ga naar www.hoorprofs.nl voor de dichtstbijzijnde vestiging.
Ellen ten Damme in Vijftig+ Magazine 
 
"Vroeger ging ik nog wel eens provoceren, maar dat doe ik nu veel minder. Ik vind het nu veel belangrijker dat mensen een gezellige avond hebben, geïnspireerd raken door mijn optreden en vrolijk naar huis gaan."
 
Niemand zou het haar geven, maar ze is al vijftig. Op het podium toont ze nog altijd een energieke performance van dans en acrobatiek. Ellen zingt de sterren van de hemel, maar is ook actrice, muzikant, vamp, componiste en schrijfster. Ondanks haar duizelingwekkende maskerades, is ze altijd zichzelf.  Ze toert op dit moment met een orkest in binnen en buitenland. Amsterdam is haar thuishaven en haar grote inspiratiebron met al de bedrijvigheid en mensen om haar heen. In deze stad heeft ze haar woonboot, maar zodra Ellen ook maar even tijd heeft, reist ze naar haar huis in Frankrijk. 
 
Lees het interview met Ellen ten Damme in de zomer editie van Vijftig+ Magazine. Voor een voordelig abonnement (10 edities voor € 9,90) klikt u op 'abonnement aanmelden'
Tineke de Nooij in Vijftig+ Magazine
 
"Ik ben een bevoorrecht mens, dat ik dit nog allemaal kan doen. Ik heb het af en toe wel over mijn kwalen, maar daar moet ik niet te lang over zeuren. De positieve dingen in het leven vind ik erg belangrijk. Maar ik moet ze er zelf wel uithalen. C ‘est la Vie."
 
De tune klinkt menigeen nog fris in de oren: Eén, twee, drie, vier ……. Tieeeeeeeeeneke!
Hele generaties zijn met haar opgegroeid. Deze ervaren media-icoon is inmiddels 77 jaar, maar nog steeds onvermoeibaar. Iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur presenteert ze het radioprogramma TinekeShow op NPO Radio 5. ‘Het kost mij geen energie, die krijg ik juist hiervan’, vertelt de Koningin van de radio. In haar sfeervol ingerichte woonkamer staan grote boeketten bloemen, een aandenken aan haar verjaardag van een week geleden. Een grote zwarte glanzende vleugel is dominant aanwezig en de muren zijn gedecoreerd met vele kleurrijke schilderijen van Nederlandse kunstenaars, zoals Maya Wildevuur, Anton Heyboer en Gertie Bierenbroodspot. Ze heeft nog altijd die twinkelende ogen, dat vrolijke gezicht en die markante en donkere stem...
 
Lees het interview met Tineke in de juni editie van Vijftig+ Magazine. 
Voor een voordelig abonnement (10 edities voor € 9,90) klikt u op 'abonnement aanmelden'
Chazia Mourali in Vijftig+ Magazine 
 
Een hele grote groep mensen in Nederland doet het: mantelzorg verlenen aan hun ouder(s). Zo ook presentatrice en schrijfster Chazia Mourali, gedurende tweeënhalf jaar was ze mantelzorger voor haar ernstig zieke moeder Elise. Over deze zware periode in haar leven schreef ze het boek Het einde voor beginners. Het is een boek dat Chazia destijds heel graag zelf had willen hebben.
 
Deze zorgtaak deed ze met heel veel liefde, maar het overviel haar en het was ook zwaarder dan ze ooit had kunnen vermoeden. “Ik heb het allemaal al doende moeten leren en viel daarbij van de ene verbazing in de andere. Waarom is iedereen gewoon niet eerlijk over deze laatste fase van het leven. Niemand waarschuwde mij hoezeer mantelzorgen mij zou uitputten..."
 
Chazia is programmamaker en columnist en werd bekend door de tv-programma’s De zwakste schakel, Achmea Kennisquiz en Char, het medium. Lees het gehele interview in de oktober editie van Vijftig+ Magazine. 
Al 10 jaar neemt het Nationaal Ouderenfonds (NOF) ouderen mee naar het strand om ze een onbezorgde dag te bezorgen. Het eerste Stranduitje ooit vond plaats in Petten in de zomer van 2008. Toen met nog maar 50 ouderen die soms 20 tot 30 jaar niet aan de kust waren geweest en aan het eind van de dag compleet voldaan huiswaarts keerden. Het concept is anno 2018 vrijwel onveranderd. Wel groeit de vraag naar betekenisvol vrijwilligerswerk en met de toenemende vergrijzing het aantal deelnemers. In totaal genoten tot nu toe dankzij het NOF ruim 15.000 ouderen van een dagje zon en zee op strandlocaties aan de Noordzee, van Zeeland tot Ameland.
 
Dit jaar gaan 3.500 ouderen mee naar de kust voor een dag genieten. Zo kunnen ze even hun zorgen vergeten. En dat is helaas hard nodig. Velen voelen zich namelijk eenzaam of dreigen te vereenzamen. Zeker in de zomer zitten ouderen alleen thuis. Omdat ze minder mobiel zijn, niet meer zo makkelijk de deur uit kunnen en familie en hulpverleners veelal op vakantie zijn. Met een stranduitje van het Nationaal Ouderenfonds kunnen ouderen dus even hun hart ophalen, onder meer door andere ouderen te ontmoeten. Ze zijn even lekker onder de mensen, eten een heerlijke lunch, worden door vrijwilligers in de watten gelegd en wie het aandurft, kan pootjebaden in het zoute zeewater.
 
Voor de vrijwilligers is geen verzoek te gek. Alles draait om ontzorgen en proberen aan elke vraag te voldoen. “ Toen we in 2008 in Petten het eerste uitje organiseerden waren we al blij met een kopje koffie in een strandtent. Sinds we speciale strandrolstoelen hebben gekocht kunnen we ouderen tot aan de zee rijden. En dat levert positieve en soms heel emotionele reacties op” , aldus Willem Schortinghuis van het Nationaal Ouderenfonds. Tot begin oktober worden nog 50 Stranduitjes in Kijkduin, Domburg, Petten, Hoek van Holland, Zandvoort, Ameland en Texel . Ouderen kunnen zich nog aanmelden via https://www.ouderenfonds.nl/uitjes
De zinderende zomer is misschien wel de meest verleidelijke van alle seizoenen. Alles lijkt mooier. De natuur kleurt uitbundig, de wind is warm en de zon schittert in al haar pracht. Zelfs een regenbui kan zalig aanvoelen. Het is niet zo gek dat veel mensen ‘t gelukkigst zijn als de zon schijnt.
 
Vivaldi beschreef de zomer formidabel in het sonnet “L’estate”, het tweede deel van zijn legendarische werk Le Quattro Stagioni: “We horen de koekoek, zachte liedjes van de tortel en distelvink. Een lieflijk briesje beroert de lucht, maar plotseling steekt de noordenwind op. De kudde siddert, voor de storm en zijn lot”. In deze liederlijke woorden wist Vivaldi de klank van de zomer te vatten. Want naast de geur van vers gemaaid gazon, of de zwoele zomerbries langs je wangen. Denk maar eens aan spelende kinderen in een zwembad in de tuin, het gesis van hamburgers op de barbecue en het gekletter van een zomerbui op het dak. Van de zomer geniet je met ál je zintuigen.
 
Optimaal genieten
Ben jij al klaar voor de zomer? Wil je optimaal genieten van het seizoen, en van alle geluiden die daarbij horen? Laat dan nu je gehoor nakijken. Bij voorkeur door de beste audicien die je je kunt wensen: een HoorProfs vakaudicien. HoorProfs audiciens zijn kleinschalige, zelfstandige audicienbedrijven die kwaliteit, persoonlijke aandacht en vakkennis hoog in het vaandel hebben staan.
 
De beste kwaliteit
Niet elke audicien mag zich HoorProfs audicien noemen: de groep hanteert strenge kwaliteitseisen op het gebied van service. Een gehoormeting van een HoorProfs audicien gaat bijvoorbeeld een stuk verder dan die van veel andere audiciens. En dat kwaliteit meetbaar is, bewezen de CZ-verzekerden: zij waardeerden de dienstverlening van HoorProfs audiciens met een 8,9. Ook de Consumentenbond riep HoorProfs uit tot de beste audiciens van Nederland. Je gehoor is dus in goede handen bij een HoorProfs vakaudicien. Wil je de dienstverlening van een HoorProfs vakaudicien zelf ervaren? Met zo’n 110 winkels verspreid over Nederland is er altijd wel eentje in de buurt. Ga naar www.hoorprofs.nl voor de dichtstbijzijnde vestiging.
Irene Kuiper in Vijftig+ Magazine
 
Irene zet haar fiets in het rek en gooit haar grote tas om haar schouder. Nadat ze mij op het terras van restaurant ‘1900’ in Amsterdam ziet zwaaien, loopt ze naar mij toe. Irene komt tegenover mij zitten, zet haar zonnebril af en met een brede glimlach vraagt ze of ik een goede reis heb gehad. Ze bestelt een kop koffie en een glas water en ziet er opgewekt uit, zo vroeg op de dag. Kort donkerbruin haar, mooie huid en twinkelende ogen die bijna zonder knipperen, geconcentreerd naar mij blijven kijken. Irene laat zich niet afleiden door personeel of voorbijgangers. Een uur lang geeft ze een enthousiaste en openhartige rondleiding door haar leven en vertelt ze over de onderwerpen die ze zo belangrijk vindt.
 
Irene Kuiper is een Nederlandse actrice, stemartieste, producente en auteur. Na de vooropleidingen aan het Conservatorium en Kleinkunstacademie in Amsterdam speelde zij in verschillende musicals, zoals Billy Elliot, Sister Act en Les Misérables. Vanaf 22 november is Irene te zien in de komische musical The Addams Family: "Ik laat mij transformeren tot oma van de familie. Oma Eudora woont al jarenlang op zolder bij The Addams Family. Ze is dol op haar kleinkinderen, brouwt magische drankjes en worstelt graag met krokodillen. Ik heb ontzettend veel zin in deze productie..." Lees het gehele interview met Irene in de september editie van Vijftig+ Magazine! 
En maak kans op een gratis cd uit de serie Favorieten Expres!
 
Favorieten Expres was in de 60’s een ongekend populaire singles reeks met opvallende hoesjes. Het artwork van de nieuwe Favorieten Expres serie is dan ook gemaakt met een stevige knipoog naar de oude serie. Iedere cd staat boordevol met de bekendste nummers van de grootste artiesten uit binnen- en buitenland. Nadruk zal liggen op nummers uit de jaren 60/70/80.  Ook zullen er compilaties verschijnen rond populaire genres. In de loop van het jaar zullen regelmatig nieuwe delen uitgebracht worden: o.a. Frans Bauer, Willeke Alberti, Reinhard Mey, Luv, Tom Jones, ABBA, 10CC, Robert Long, Charles Aznavour, Acda en de Munnik , James Last, Vive La France en Luisterliedjes.
Klik op abonnement aanmelden en maak kans op een cd! 
Johnny Kraaijkamp jr licht in Vijftig+ Magazine een tipje van de sluier op over de musical The Addams Family
 
”Vanaf 22 november 2018 gaan wij hiermee het land in. Ik heb de rol van Gomez en sta aan het hoofd van de familie. Pia Douwes speelt mijn geliefde echtgenote Morticia, het is de eerste keer dat ik samen met haar en met Tony Neef in een productie sta.
 
Tony heeft de rol van Oom Fester. Ik kijk hier met veel vertrouwen naar uit. John van Eerd heeft de vrijheid gekregen om dit stuk te bewerken. Deze musical is al in verschillende landen opgevoerd. Maar eigenwijs dat wij Nederlanders zijn, willen wij toch verbeterpunten aanbrengen. Het wordt geen makkelijke klus voor ons allen, een musical komedie is altijd moeilijker dan drama. Je krijgt het publiek niet zo makkelijk mee, maar als het eenmaal lukt dan is dat het leukste wat er is. Ik heb er ontzettend veel zin in.”
 
Lees het gehele interview met Johnny Kraaijkamp jr in de mei editie van Vijftig+ Magazine. 

Verschijnt 10x per jaar
Jaarabonnement: € 9,90
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen: 072 5715013