Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

 
Je kinderen sturen foto's van hun gezinnen en belevenissen. Je krijgt leuke plaatjes toegestuurd na een gezellig samenzijn met vrienden. Je bewaart foto's op je telefoon van een mooie reis. Maar je ziet de foto’s van al die mooie herinneringen zelden meer terug. Waarom een digitale fotolijst met wifi, zoals die van Kiki&Co, een mooie oplossing kan zijn om wel dagelijks mooie herinneringen op te halen, vertellen we in dit artikel.
 
Het maken van digitale in plaats van analoge foto’s werd vanaf de eeuwwisseling populair. En met de komst van smartphones met ingebouwde camera is de digitale foto inmiddels de standaard. Met de huidige goede kwaliteit van camerafuncties op mobiele telefoons en natuurlijk de nog betere digitale spiegelreflexcamera’s worden er veel meer mooie momenten vastgelegd dan vroeger. Maar foto’s worden nog maar zelden afgedrukt of ingeplakt. Je denkt dat je ze in de toekomst nog gaat gebruiken, maar dat gebeurt meestal niet.

Digitale fotolijsten worden slimmer, beter en betaalbaarder
Daarom zien we een verdere ontwikkeling van een product dat al langer bestaat: de digitale fotolijst. Het is een scherm waarop je foto’s en video’s kunt tonen, zonder dat er verbinding met een computer nodig is. Als presentatie worden de foto's meestal één voor één als dia's en met een instelbaar tijdsinterval weergegeven. Het is eigenlijk een digitaal formaat van een traditioneel fotoalbum, zodat je je favoriete foto's kunt koesteren en kunt laten zien, zonder dat je daar enige moeite voor hoeft te doen.

Digitale fotolijsten zijn de afgelopen jaren enorm verbeterd. Schermkwaliteit is beter, bediening is sneller en eenvoudiger en de prijzen zijn gedaald. En de belangrijkste ontwikkeling is dat er nu fotolijsten zijn met Wifi waar je op afstand foto’s naar toe kunt sturen. En dat biedt een hele nieuwe manier van gebruik!

We kenden de fotolijsten waar je via een USB-geheugenstick of SD-kaart foto's kon laten zien op je digitale fotolijst. Maar nu zijn er digitale fotolijsten die verbonden zijn met een applicatie op je mobiele telefoon waarmee je foto's en video's kunt zenden naar de fotolijst. Dat is leuk! Jijzelf, maar ook meerdere familieleden en vrienden kunnen foto’s sturen naar die ene fotolijst, waardoor je altijd de nieuwste en leukste foto’s op het scherm hebt.
 
Waar let je op bij het selecteren van een digitale fotolijst
Uiteraard wil je, voordat je een digitale fotolijst koopt of cadeau vraagt, alle belangrijke aspecten van dit product leren kennen. Hieronder hebben we de voornaamste factoren voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij de aankoop

Schermgrootte en kwaliteit: een HD-scherm en een grootte van minimaal 10 inch zorgen dat de foto’s mooi tot hun recht komen. Prijs stijgt significant voor grotere formaten. Bij een kleiner formaat zijn de foto’s niet altijd goed te zien.

Uploaden van foto’s: heel leuk is een fotolijst waar de foto’s op afstand met een app naar toe kunnen worden gestuurd. Zo kun je ook vrienden en familie uitnodigen om foto’s naar jouw fotolijst te sturen. Let op: er zijn ook apps waar je een betaald abonnement moet afsluiten! De Frameo app, voor Android en Apple, is een gebruiksvriendelijke en gratis app, die je op afstand foto’s laat delen met fotolijsten waar deze software op staat. Leuke extra is dat je met deze app ook nog een kort commentaar bij de foto kunt schrijven die ook te zien is op het scherm (als je wilt).

Intern geheugen: je hebt niet veel aan een mooie digitale fotolijst als deze niet genoeg capaciteit heeft om de gekozen foto’s op te slaan en te laten zien. Met een intern geheugen van 8GB kun je 1000-en foto’s opslaan op de fotolijst, zodat je geen tijd hoeft te verspillen aan het selecteren van foto’s om te verwijderen.

Bediening: sommige fotolijsten hebben een afstandsbediening op batterijen. De nieuwste fotolijsten hebben een touchscreen waar je je instellingen op elk moment kunt aanpassen en wijzigen. Dat werkt snel en gemakkelijk en er is tenminste geen afstandsbediening om kwijt te raken.

Back-up: sommige fotolijsten hebben een back-up functionaliteit. Op die manier sla je de foto’s ook nog op een SD kaart of USB-stick. Als de fotolijst ooit kapotgaat, zijn de foto’s nog steeds beschikbaar.

Looks: de meerderheid van de fotolijsten heeft een zwarte rand, glad en recht of wat meer afgerond. Maar er zijn ook witte en houtkleurige fotolijsten verkrijgbaar. Kies een fotolijst die past bij je interieur. Let ook op of de fotolijst verticaal en horizontaal kan staan (met pootje) en/of kan hangen (met gaatje). Er moet uiteraard wel een stopcontact in de buurt zijn.

Aanpassingen: er zijn fotolijsten die op door jou ingestelde momenten automatisch aan en uitgaan, waar je de scherm helderheid kunt aanpassen en waar je kunt instellen hoe je om wilt gaan met staande en liggende foto’s.

Video functionaliteit: de nieuwste fotolijsten hebben ook video functionaliteit. Je kunt korte filmpjes met geluid verzenden.

Prijs: prijzen variëren van ca EUR 60 voor een eenvoudige 7 inch fotolijst tot vele honderden euro’s voor grote maten. Voor EUR 90-130 kun je een 10 inch fotolijst met gratis app, om foto’s te verzenden naar de lijst, kopen.
 
De Kiki&Co fotolijst voldoet aan alle voorwaarden en je draagt ook nog bij aan een goed doel
De Kiki&Co fotolijst voldoet aan alle wensen zoals boven beschreven. Wij zijn er weg van!
Kiki & Co is opgericht door Marieke, trotse moeder van vijf kinderen, die met haar twee 90+-jarige grootmoeders in gedachten, haar bedrijf is begonnen. Voor elke verkochte fotolijst doneert zij ook nog EUR 3 aan verschillende goede doelen in Vietnam & Mongolië.

De Kiki&Co fotolijst is gekoppeld aan de gratis Frameo app (Android & iOS). Hiermee kun je een foto of filmpje vanaf je telefoon, met een korte tekst eenvoudig naar de digitale fotolijst sturen die bij jezelf of bijvoorbeeld bij je kinderen of ouders in de woonkamer staat. Er zijn geen onverwachte maandelijkse kosten voor foto-opslag of verzending. Als eigenaar van de fotolijst bepaal je zelf van wie je foto’s wilt ontvangen. Je maakt met je telefoon eenmalig contact met de fotolijst met een unieke code die de fotolijst genereert. Daarna kun je onbeperkt foto's en filmpjes (max 15 sec.) sturen.

De Kiki&Co fotolijst heeft een HD-scherm van 10,1 inch (ca. 26 cm), is verkrijgbaar in drie kleuren (zwart, wit en hout-look) en maakt verbinding met wifi. Bovendien wordt de fotolijst geleverd in een cadeauverpakking. En onthoud: met je aankoop breng je nog meer geluksmomenten! Voor elke fotolijst wordt gedoneerd aan een goed doel voor alleenstaande kinderen en ouderen in Vietnam en Mongolië!

Voor lezers van Vijftig+ Magazine en indekijker.nl is er tot 1 december EUR 10 korting (van EUR 99 voor EUR 89) met de code 50PLUSKIKI. Ga naar kikienco.nl voor meer info. Dit is echt een cadeau waar jij of iemand in je omgeving jarenlang elke dag plezier van zal hebben!
 
--------------

-----------------------------------------------------------

 
VIjftig+ Magazine verschijnt 11x per jaar
Actieprijs jaarabonnement: € 14,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Een collectief abonnementstarief voor leden van
seniorenverenigingen sturen wij op aanvraag
Redactie:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Adverteren:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Tel: 072 5715013