Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

‘And twelve points go to…’ deze maand kunnen we genieten van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam Ahoy. Het belooft een spektakel te worden met de meest bijzondere en uiteenlopende acts. Kom alvast in de stemming met het Eurovision Song Contest bordspel van Just Entertainment en test je kennis, creëer je eigen optreden en sleep die felbegeerde 12 punten binnen.

Tijdens haar onstuimige puberteitjaren hield ze zich totaal niet bezig met de toekomst. Maar haar ouders hadden alle vertrouwen in de rebelse Dieuwertje en kregen gelijk. Op jonge leeftijd werd ze omroepster bij de KRO en inmiddels 40 jaar later beschikt Dieuwertje over een CV als een telefoonboek. Voorlopig wil ze beslist nog niet stoppen met werken. Gelukkig maar, want Dieuwertje heeft het drukker dan ooit.

Geluk zit in een klein hoekje, geluk in het spel is ongeluk in de liefde, Guus Geluk, een gelukkige hand hebben. Veel gelukjes hier en daar. Van huis uit heb ik geleerd dat je zelf je geluk maakt en dus ook je ongeluk. Is dat zo? Inmiddels heb ik al veel verteld over mijn situatie. Ja, ik was voor een zeer lange tijd heel gelukkig en nee, nu ben ik niet meer zo gelukkig. Waarmee ik meteen wil zeggen dat ik zeker niet ongelukkig ben; ik mis alleen een stukje in de gelukspuzzel om mijn geluksgevoel compleet te maken.

Gratis telefoonnummer voor hulp bij vragen over computer, laptop, mobiel of tablet Online boodschappen doen, kerstcadeautjes bestellen voor je geliefden, even beeldbellen met familie of digitaal een afspraak maken met je huisarts, online je bankzaken regelen zodat je niet elke maand hoeft te wachten op je bankafschriften, het zijn zomaar wat voorbeelden van digitale vormen van contact.

Vijftig jaar nadat ze het Eurovisie Songfestival won, reist Lenny nog altijd met haar liedjes langs de trouwe fans. In de loop der jaren werden haar hits persoonlijke liedjes en verruilde ze de grote bühne voor een deel in voor de alternatieve singer-songwriters podia. En of het nu om een nieuwe cd gaat of de liefde voor haar kinderen, kleinkinderen of partner: ze duikt er helemaal in. Lenny omarmt het leven, inclusief de wrange schoonheid van het ouder worden.

 
Een bezoek aan de kastelen en paleizen in Polen is een fascinerende reis door de eeuwen heen. Ze zijn de getuigen van de wrange geschiedenis van het land en het bewijs van veranderingen. Na vele oorlogen en annexaties, zijn de goed bewaarde en gerestaureerde kastelen en paleizen nu de trots van de historische monumenten. Ondanks de verwoestingen van de oorlog, zijn de meeste gebouwen intact gebleven.

Hij staat bekend als een mopperpot, die brommend door het leven gaat. Maarten vindt het vanzelfsprekend om te mopperen over zaken die niet in orde zijn. En volgens hem zou hij nooit gevraagd worden om in de media iets positief te zeggen over wat mooi en leuk is. Want dat vindt toch niemand interessant om te horen. Hij mag dan 77 jaar zijn, maar dat is voor hem geen reden om te stoppen. Maarten blijft actief: “Mijn brein werkt altijd, het staat nooit stil.” 

 
Je kinderen sturen foto's van hun gezinnen en belevenissen. Je krijgt leuke plaatjes toegestuurd na een gezellig samenzijn met vrienden. Je bewaart foto's op je telefoon van een mooie reis. Maar je ziet de foto’s van al die mooie herinneringen zelden meer terug. Waarom een digitale fotolijst met wifi, zoals die van Kiki&Co, een mooie oplossing kan zijn om wel dagelijks mooie herinneringen op te halen, vertellen we in dit artikel.

 
De zorg voor ouderen komt steeds meer voor rekening van mantelzorgers. Mantelzorgers zijn de partner en/of de kinderen. We zien in onze praktijk dat steeds meer ouders ervoor kiezen om met hun mantelzorgende kinderen onder één dak te gaan wonen. Zelfs ook al in de situatie dat er nog geen sprake is van mantelzorg. Bent u aan het overwegen om te gaan samenwonen met uw ouders of kinderen? Dan zijn er wat onderwerpen om over na te denken voordat u uw plannen omzet in daden.

Over tien jaar telt Nederland ruim twee miljoen mensen van 75 jaar of ouder; 600.000 meer dan nu. Hun betrokkenheid en inzet zijn hard nodig, maar in Nederland worstelen we vaak nog met vooroordelen over ouderdom. Om dit perspectief bij te stellen, start het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de nieuwe campagne 'De waarde van ouder worden'.

 
Terwijl in Frankrijk de zestigste verjaardag wordt gevierd van de illustere Renault 4, is de feestvreugde in Nederland dubbel zo groot. Het is namelijk precies 30 jaar geleden, dat de Renault 4 Club Nederland werd opgericht door Fedor van der Molen.

De liefde voor tekenen was er altijd al, het is haar leven. Haar exposities zijn erg geliefd en worden druk bezocht. Maar ondanks al deze successen, blijft Ans onzeker. Door haar flamboyante kledingstijl en make-up oogt ze wat afstandelijk en streng, maar ze is in werkelijkheid warm en hartelijk.

Van Lingo naar de politiek. Het kwam voor velen als een grote verrassing: Lucille Werner gaat voor het CDA de Tweede Kamer in. De tv-presentatrice dacht er al lang over na om naar het Binnenhof te gaan. Lucille zet zich al jaren in voor gehandicaptenzaken. Haar doel is om inclusie op de agenda te zetten. Inclusie is de insluiting in de maatschappij van achtergestelde groepen op basis van gelijkwaardige rechten en plichten. Oftewel Lucille diepste wens is dat iedereen gewoon kan meedoen.

 
Drag queen Victoria False, in het dagelijks leven Ger Poels, zet zich al jarenlang in voor roze ouderen. "Dat blijf ik doen tot mijn dood", vertelt ze in een speciale uitgave van het magazine van ANBO, de belangenvereniging van ouderen. Het magazine verschijnt op 27 oktober en staat in het teken van seksuele diversiteit.

CleverMove, gevestigd op de campus van Wageningen Universiteit, biedt twee online beweegcursussen aan voor ouderen van 50+ en 70+ die gebaat zijn bij een sterke weerstand. De nadruk ligt op krachtoefeningen. Wetenschappelijk is bewezen dat twee keer per week trainen op kracht de verouderingsklachten sterk vermindert. Naast het vergroten van de spierkracht, werken deelnemers aan het verbeteren van de algehele conditie, mobiliteit en flexibiliteit.

Was met Klok Waspoeder Wit op hogere temperaturen om bacteriën te doden. Veel mensen wassen tegenwoordig met een vloeibaar wasmiddel op lage temperaturen. In tijden die vragen om extra hygiëne is het beter om te wassen met een waspoeder op hogere temperaturen. Op deze manier vernietig je bacteriën en ziektekiemen. Het is verstandig om regelmatig op minimaal 60°C te wassen en af en toe een kookwas te doen. Klok Waspoeder Wit is dan een uitstekende keuze.

 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor de leden van uw vereniging?

-----------------------------------------------------------