Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Het was bevrijdend om m’n salaris te onthullen

In de nieuwe editie van het ANBO Magazine geeft Astrid Joosten aan dat het tijd wordt dat Nederlanders aan elkaar vertellen wat hun salaris is. “We praten over alles: pedofilie, gender en alle soorten seks. Maar ons salaris houden we geheim. Het is het laatste taboe dat we in Nederland hebben. Ik heb wel onthuld wat ik verdien en dat was bevrijdend,” aldus Astrid Joosten.

Sam in strijd tegen analfabetisme
 
De 25-jarige Rotterdammer Sam van Tol reist de wereld over in de strijd tegen analfabetisme. Met zijn onderneming Correctbook wil hij kinderen, in landen waar het hard nodig is, voorzien van eindeloos schrijfmateriaal. De uitwisbare notitieboeken, inclusief alle bijbehorende producten, worden door Correctbook zelf gemaakt en kunnen hergebruikt worden. De sociale onderneming groeit hard, maar Sam wil meer.

Vanaf zaterdag 27 juli bij MAX
 
Ook dit jaar is er bij Omroep Max aandacht voor het skûtsjesilen. Twee weken lang ziet de kijker wedstrijdverslagen en reportages van het SKS kampioenschap skûtsjesilen in Friesland. Het Skûtsje Journaal, gepresenteerd door Carrie ten Napel, is van zaterdag 27 juli (start in Grou) tot en met vrijdag 9 augustus (finale op het Sneekermeer) elke maandag t/m zaterdag live te zien op NPO 1.

met vertrek vanaf Rotterdam! 
 
Voor 2019 biedt BBI Travel vluchten met Transavia aan, die u in iets meer dan 3 uur rechtstreeks vanaf Rotterdam naar Akureyri in Noord IJsland brengen. Het toerisme in het zuidelijke deel van IJsland heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt, waardoor het daar op veel plaatsen erg druk begint te worden. De ruige natuur in het noorden van IJsland is zeker zo mooi en het is hier relatief nog een stuk rustiger.

Door Peter Jung, Pensioenspecialist
 
Ontvangt u het juiste pensioen van uw ex-partner? Betaalt u het juiste pensioen aan uw ex-partner? Heeft de pensioenverzekeraar de juiste opgave vervaardigd? Op het moment van scheiding geld, dat rekening gehouden moet worden met die aanspraken die verkregen zouden zijn, alsof op dat moment het dienstverband beëindigd zou zijn.

Nooit meer je pillen vergeten in te nemen?
 
Nooit meer zonder medicijnen zitten? Dat kan met deze gratis app. Installeer MedApp eens.
Mensen die drie of meer medicijnen gebruiken, weten het. Er zijn momenten dat je je medicijnen vergeet of niet juist gebruikt. Vooral als je weer een verandering in je medicatieschema hebt gehad. En als je kortetermijn geheugen afneemt, is het al helemaal lastig om je goed aan je innameschema’s te houden.

Wat ongelofelijk dat ik dit mooie werk mag doen
 
Vanaf maandag 22 juli brengt Martine heel Nederland weer in de vakantiestemming met de populaire zomerserie We zijn er Bijna! Voor het negende jaar op rij worden bewogen levensverhalen omlijst door gezellige campingtaferelen. Voor deze opnames, dit keer vanuit de Balkanlanden, was Martine van Os vijf weken van huis.

Italiaans genieten met een vleugje Brabantse gezelligheid !
 
Een passie! Het runnen van een Bed & Breakfast is voor velen een droom, maar bij ons komt het voort uit een pure PASSIE, een logisch gevolg én vervolg van gepassioneerde loopbanen waarbij klantgerichtheid, collegialiteit, gastvrijheid en vriendschap altijd bovenaan stonden. Na leuke carrières kregen wij de mogelijkheid om een volgende stap in onze toekomst te zetten.

Samen met de Ooievaar
 
Het Louis Couperus Museum organiseert samen met De Ooievaart op vrijdag 5 juli weer een wandeling in combinatie met een vaartocht. Aanvang programma: 15.30 uur. Boek snel! Het is heerlijk weer nu voor een vaartocht. Als u wat eerder komt, kunt u in alle rust onze nieuwe tentoonstelling Een orchidee tussen de aardappels bekijken over alle parodieën en karikaturen die er van Louis Couperus zijn gemaakt.

Mens en dier, tuin en boerderij in de hoofdrol
 
Ons platteland is volop in beweging en dat is te zien op 21, 22 en 23 juni bij de Farm & Country Fair in Aalten. Een belevenisfestival midden in de natuur. Tien handige belevenisdorpen gaan elk uitgebreid in op hun specifieke thema: van voeding tot tuin, van vintage tot dierendorpen.

10 dagen tuininspiratie en zomerkriebels!
 
Vrijdag 12 juli tot en met zondag 21 juli 2019 op Landgoed Gulbergen, Nuenen (bij Eindhoven), Noord-Brabant. De bossen op Landgoed Gulbergen vormen het decor van de 26e editie van Bloem & Tuin. Naast de nieuwste tuintrends, design en tuininspiratie zijn er ook bijzonder veel bloemen, planten en traditionele tuinproducten te zien.

Geef Vijftig+ Magazine cadeau!
 
Wordt er iemand 50 jaar? Verras hem of haar met een jaarabonnement op Vijftig+ Magazine, het magazine voor 50plussers! Meldt uw cadeauabonnement hier aan en Abraham of Sarah ontvangt z.s.m. de eerst volgende editie op de deurmat! Het cadeauabonnement kost voor 1 jaar slechts € 12,50 (11 edities) en wordt niet automatisch verlengt. 
Gebaseerd op autobiografische romans van Leelo Tungal
 
Op 11 juli 2019 presenteert Just Film Distribution de aangrijpende film The Little Comrade. In de film zie je de bezetting door de Sovjet Unie in de jaren vijftig door de ogen van de 6-jarige Leelo. Door dit ontroerende perspectief worden de worsteling tussen onschuld, juist willen handelen en liefde op indringende wijze vastgelegd. Het verhaal is gebaseerd op twee autobiografische romans van Leelo Tungal, een geliefd auteur in Estland.

Zoover komt met best gewaardeerde uitjes
 
Tijdens de meivakantie staat bij veel Nederlanders een gezellig dagje uit in eigen land op de planning. Reviewplatform Zoover zocht uit welke activiteiten het populairst zijn en komt met een top vijf van best gewaardeerde uitjes in Nederland.

Ik word altijd blij wanneer iemand anders iets moois overkomt
 
Liefhebbers van klassieke muziek kennen haar van het dagelijkse programma op NPO Radio 4: ‘De Ochtend van 4’. Een uitzending tussen zeven en negen uur, waarin ze nieuws en interviews combineert met mooie toegankelijke klassieke muziek. Haar vertrouwde stem zit bij menigeen aan de ontbijttafel of reist mee in de auto op weg naar het werk.

Wandelen in de Achthoek van 4 t/m 7 juli 
 
De Achterhoek is al sinds jaar en dag een aantrekkelijke combinatie van cultuur en natuur. Bijzondere musea, pittoreske stadjes, zeldzame mooie tuinen en natuurlijk het prachtige coulisselandschap zijn de bekende ingrediënten van een vakantie in één van de mooiste streken van ons land.

Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013
Magazine voor 50-plussers