Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Geef Vijftig+ Magazine cadeau!
 
Wordt er iemand 50 jaar? Verras hem of haar met een jaarabonnement op Vijftig+ Magazine, het magazine voor 50plussers! Meldt uw cadeauabonnement hier aan en Abraham of Sarah ontvangt z.s.m. de eerst volgende editie op de deurmat! Het cadeauabonnement kost voor 1 jaar slechts € 12,50 (11 edities) en wordt niet automatisch verlengt. 
Een onderzoek naar dating app gebruik
 
In de laatste jaren is het gebruik van online dating websites en applicaties fors toegenomen. Uit onderzoek van het Pew Research Center blijkt dat het gebruik van dergelijke diensten in de leeftijd 55-64 is verdubbeld, in 2013 tot 2015, van zes procent naar twaalf procent. Een ontwikkeling die nauwgezet in de gaten wordt gehouden door wetenschappelijk onderzoek. Draagt u hieraan bij?

Nooit meer je pillen vergeten in te nemen?
 
Nooit meer zonder medicijnen zitten? Dat kan met deze gratis app. Installeer MedApp eens.
Mensen die drie of meer medicijnen gebruiken, weten het. Er zijn momenten dat je je medicijnen vergeet of niet juist gebruikt. Vooral als je weer een verandering in je medicatieschema hebt gehad. En als je kortetermijn geheugen afneemt, is het al helemaal lastig om je goed aan je innameschema’s te houden.

Vuur, wind, water en aarde gaan hand-in-hand in IJsland
 
Een woeste wildernis in het binnenland wordt afgewisseld met ruige kliffen langs de kust. Je kunt dit meemaken zonder hordes toeristen voor – of achter – je. In dit artikel lees je hoe. Geisers, watervallen, gletsjers, kliffen, valleien, vulkanen… Over welk natuurtafereel je het ook hebt; in IJsland vind je het.
 

10 dagen tuininspiratie en zomerkriebels!
 
Vrijdag 12 juli tot en met zondag 21 juli 2019 op Landgoed Gulbergen, Nuenen (bij Eindhoven), Noord-Brabant. De bossen op Landgoed Gulbergen vormen het decor van de 26e editie van Bloem & Tuin. Naast de nieuwste tuintrends, design en tuininspiratie zijn er ook bijzonder veel bloemen, planten en traditionele tuinproducten te zien.

Geniet van de beste folkmuziek en spannende competities
 
Op 25 en 26 mei 2019 vindt het populaire outdoor festival Keltfest plaats bij de Groene Weelde in Vijfhuizen en deze twaalfde editie zit boordevol fantastische livemuziek en activiteiten die je helemaal in de Keltische sfeer brengen. Naast het muziekfestival, de verschillende workshops en een grote markt zijn er ook dit jaar spannende competities te bekijken, zoals de Highland Games en de Continental Contest.

Italiaans genieten met een vleugje Brabantse gezelligheid !
 
Een passie! Het runnen van een Bed & Breakfast is voor velen een droom, maar bij ons komt het voort uit een pure PASSIE, een logisch gevolg én vervolg van gepassioneerde loopbanen waarbij klantgerichtheid, collegialiteit, gastvrijheid en vriendschap altijd bovenaan stonden. Na leuke carrières kregen wij de mogelijkheid om een volgende stap in onze toekomst te zetten.

Leuke feiten rond het vlaggen op een rij
 
Wist je dat ruim een derde van de Nederlanders (39%) van plan is om de vlag uit te hangen op Koningsdag? Zo blijkt uit onderzoek van Kantar TNS dat vorig jaar is uitgevoerd in opdracht van de Dokkumer Vlaggen Centrale. Traditie en trots op Nederland zijn de belangrijkste redenen om te vlaggen op Koningsdag.

Wandelen in de Achthoek van 4 t/m 7 juli 
 
De Achterhoek is al sinds jaar en dag een aantrekkelijke combinatie van cultuur en natuur. Bijzondere musea, pittoreske stadjes, zeldzame mooie tuinen en natuurlijk het prachtige coulisselandschap zijn de bekende ingrediënten van een vakantie in één van de mooiste streken van ons land.

Lancering door Ouderenfonds en Feyenoord
 
Het Nationaal Ouderenfonds en Feyenoord Basketball gaan samenwerken in het project OldStars walking basketball. Voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord Basketball tegen Donar uit Groningen spraken Ouderenfonds directeur Corina Gielbert en directeur van Feyenoord Basketbal Paul de Vos samen de intentie uit om Walking Basketball te promoten.

Nederlands beste Bed & Breakfast 2019
 
Bed & Breakfast Buitengoed Op De Knolle in het Friese Fochteloo is woensdag uitgeroepen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland 2019. Deze B&B blinkt uit door haar faciliteiten en de waardering van bezoekers. B&B Buitengoed Op De Knolle mag zich een jaar lang de Beste Bed & Breakfast van Nederland noemen!

in Mill-Langenboom, Den Haag, Zaanstreek, Stadskanaal
 
Is er reden om terug te verlangen naar de jaren 50? In actuele discussies roepen de jaren 50 vaak tegenstrijdig reacties op. Voor sommigen staat het decennium symbool voor een tijd waarin het leven in Nederland nog goed was; overzichtelijk, veilig, met het bekende ‘touwtje uit de deur’. Anderen gruwelen juist bij het beeld van dit decennium.

In Vijftig+ Magazine!
 
Op dit moment is Johanna druk met de voorbereidingen van een groot en uniek theaterspektakel Hanna van Hendrik en staat ze met de voorstelling De Waarheid in de Nederlandse theaters. Tussen alle drukte door is ze ook nog verhuisd van Haarlem naar Rotterdam. Waar haalt ze de energie vandaan, hoe houdt ze dit vol? Of wordt ze beschermd tegen alle stress door de boerennuchterheid, de grootste schat die ze ooit meenam van het platteland? Lees het interview met Johanna in de mei editie!
en minder complex dan de Nederlandse
 
De langdurende zorg is in Scandinavië niet alleen aanzienlijk minder complex georganiseerd dan in Nederland, het is ook iets goedkoper. Dat is één van de vele opvallende conclusies uit het vergelijkend onderzoek tussen de Nederlandse langdurende zorg en die van Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen.

7 dagen met ontbijt in Hotel-Gasthof Post te Oostenrijk!
 
Vijftig+ Magazine verloot onder de goede inzendingen van de Prijs Puzzel een verblijf van 7 dagen met ontbijt in Hotel-Gasthof Post te Oostenrijk! De Prijs Puzzel staat in de mei editie van het gedrukte magazine.

kijk uit over de Avenue de Champagne
 
Ga buiten de gebaande paden en ontdek het onbekende van de Champagne, Vogezen, Elzas en Ardennen in Noordoost-Frankrijk. Aanschouw bijzondere stad- en landvormen die je nergens anders vindt, bezoek de eeuwenoude kasteelruïne in Frankrijks meest sprookjesachtige dorp en stap eens in een luchtballon die niet voortbeweegt. (Foto Ballon Captif © freshandfearless)

Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Redactie:
Advertenties:
Alle afdelingen tel: 072 5715013
Magazine voor 50-plussers