Lees meer

Schrijf u nu in voor de Vijftig+ nieuwsbrief

Ik vind het heel plezierig om met jonge mensen samen te werken. Ik leer veel van ze en ze corrigeren mij wanneer dat nodig is. Actrice en cabaretière Jetty Mathurin is inmiddels 70 jaar, maar het rustig aan doen? Nee, dat lukt haar gewoon niet.
 

Sinds Marion in 1983 doorbrak met de roman Geen gewoon Indisch meisje is ze het boegbeeld van de Indische cultuur. Inmiddels vele jaren later, heeft ze een omvangrijk oeuvre op haar naam staan. Behalve schrijfster is ze een groots beeldend kunstenaar en filmmaker.

Als kind nam Natasja zwerfkatjes en honden mee naar huis. Nu komt ze op voor de medemens en biedt ze een helpende hand en een luisterend oor. Ze kan slecht tegen onrecht en staat bekend als de goede doelen vrouw.

Karin moest zo’n tachtig optredens afzeggen toen de coronacrisis uitbrak. Maar heeft in de afgelopen periode beslist niet stil gezeten, ze heeft zich namelijk een slag in de rondte gehaakt. Kleurrijke vesten, omslagdoeken, tassen, stola’s en kleine accessoires.

 
Wilt u naast uw testament alle belangrijke informatie en laatste wensen netjes en compleet achterlaten voor uw nabestaanden? De NabestaandenBox is het gebruiksvriendelijke programma voor Windows en Mac waarmee u een compleet nalatenschapsdossier opstelt, waarin uw nabestaanden alles kunnen vinden.
 

Hans is één van de grootste illusionisten ter wereld. We kennen hem als een showman. Maar in werkelijkheid heeft deze man met veel humor een grote maatschappelijke betrokkenheid. “Ik doe veel vrijwilligerswerk: ik treed op voor kinderen met kanker in ziekenhuizen. Vaak regelen we dit zelf, zonder een stichting.
 

Je hoort het vast in je omgeving, dat mensen vanwege de lage rente op het moment hun hypotheek hebben ‘overgesloten’. Maar wat betekent dat eigenlijk, een hypotheek oversluiten? En hoe doe je dat? Netwerk Notarissen geeft antwoord op je vragen over oversluiten.

Het terrein rondom de oude kerncentrale van Wunderland Kalkar lag er verlaten bij toen de Nederlandse ondernemer Hennie van der Most in 1995 de mogelijkheden van het enorme terrein inzag. Hij besloot om het industriële erfgoed in te zetten voor toeristische doeleinden door er een hotel, restaurants, thema cafés en een familiepark te vestigen.
 

 
Jaren geleden heb ik een keer de stoute schoenen aangetrokken en ben ik naar een gratis inloopavond van een dansschool voor stijldansen gegaan. Ze wilden leden werven voor het nieuwe cursusjaar. Je kon die avond de locatie goed bekijken en je mocht ook de dansvloer uitproberen. Het was er gezellig druk en er hing een leuke sfeer.

Heel wat mensen hebben hun zegje gedaan in haar radio- en televisieprogramma’s. De rollen zijn nu eens omgedraaid, Mieke wordt geïnterviewd. Wát een vrouw en wát een energie. Ze wordt deze zomer achtenzestig jaar en peinst er niet over om te stoppen met werken. Pensioen is een schrikbeeld voor haar. Ze staat nog steeds open voor nieuwe uitdagingen. Onlangs heeft Mieke zelfs een podcast gemaakt. “Er is nog genoeg te doen.”
 

 
Als kind draaide hij al plaatjes van de Dutch Swing College Band. Adrie was 33 jaar toen de legendarische Peter Schilperoort hem vroeg om mee te spelen in deze band. Een jongensdroom werd waarheid. Inmiddels ruim 30 jaar later peinst hij er nog niet over om te stoppen. Hij voelt zich beslist nog niet oud: “Want muziek houdt je jong.”

Ruim tien jaar geleden verscheen er in het Parool een artikel over een mogelijke angst onder ouderen voor gameverslaving. Het bleek dat drie op de vijf ouderen games spelen en net zo verslaafd kunnen raken aan een spel als jongeren. Het gaat hierbij om een aantal soort spellen, zoals puzzelspellen, geheugentrainers en kaartspellen. Er werd met name een specifiek kaartspel genoemd en dat was Patience.

Tot nu toe verloopt de winter hier bij ons in Nederland redelijk mild, maar hoe is het gesteld is voor zwerfdieren in met name veel koudere landen zoals in Oost-Europa? 
Wij belden met Hanno Berger van Stichting Dierennood en hij was blij met onze belangstelling! 

Vijftig jaar nadat ze het Eurovisie Songfestival won, reist Lenny nog altijd met haar liedjes langs de trouwe fans. In de loop der jaren werden haar hits persoonlijke liedjes en verruilde ze de grote bühne voor een deel in voor de alternatieve singer-songwriters podia. En of het nu om een nieuwe cd gaat of de liefde voor haar kinderen, kleinkinderen of partner: ze duikt er helemaal in. Lenny omarmt het leven, inclusief de wrange schoonheid van het ouder worden.

Al zes decennia staat Gerard in de schijnwerpers. Hij doet zijn werk met een ongekende passie en enthousiasme, trad op met de kritische cabaretgroep Lurelei, had de hit ‘t Is weer voorbij die mooie zomer en speelde o.a. in de populaire tv-serie Toen was geluk heel gewoon. Binnenkort gaat de film Casa Coco in première.

Hij staat bekend als een mopperpot, die brommend door het leven gaat. Maarten vindt het vanzelfsprekend om te mopperen over zaken die niet in orde zijn. En volgens hem zou hij nooit gevraagd worden om in de media iets positief te zeggen over wat mooi en leuk is. Want dat vindt toch niemand interessant om te horen. Hij mag dan 77 jaar zijn, maar dat is voor hem geen reden om te stoppen. Maarten blijft actief: “Mijn brein werkt altijd, het staat nooit stil.” 

 
voor 50-plussers
Verschijnt 11x per jaar
Jaarabonnement: € 12,50
Eén exemplaar bestellen: € 3,95
Redactie:
Adverteren:
Tel: 072 5715013 
Exemplaren voor uw seniorenvereniging?

-----------------------------------------------------------